شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب شبستر
ارایه خدمات حسابداری و حسابرسی داخلی و تهیه نرم افزارهای حسابداری آموزش حسابداری و... 
قالب وبلاگ

[ سه شنبه 25 شهريور 1398برچسب:کارگاه عملی حسابداری , ] [ 16:48 ] [ شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب ]

حساب های موقت و دائم :
در ارتباط با حساب های موقت و دائم در درس های قبلی توضیح مختصر دادم که حساب ها در یک دسته بندی کلی به دو نوع: حساب های موقت و دائم تقسیم می شوند.
۱- حساب های موقت :
حساب هایی هستند که مربوط به عملیات حسابداری در یک سال مالی هستند و در پایان سال با یک حساب واسطه بسته شده (صفر می شوند) و در نهایت نتیجه عملیات آنها که ممکن است سود یا زیان شرکت باشد، به حساب های دائم منتقل شده و در ابتدای سال بعد مجدداً افتتاح می شوند ضمناً به این نوع حساب ها، بدلیل تهیه شدن صورت سود و زیان از آنها، حساب های سود و زیانی هم میگن. مانند حساب های درآمد، هزینه، خرید و فروش.
۲- حساب های دائم :
حساب هایی هستند که از ابتدای تاسیس یک واحد تجاری افتتاح شده و عملیات حسابداری سال های مختلف در آنها انجام شده و مانده آنها از یک سال به سال مالی بعد منتقل می شوند ضمناً به این نوع حساب ها، بدلیل گزارش آنها در ترازنامه شرکت، حساب های ترازنامه ای هم میگن. مثل دارایی ها، بدهی ها، سرمایه و سود و زیان.

جدول ماهیت به تفکیک نوع حساب :
در این پست خلاصه درس هارو برای درک بهتر ماهیت و نوع حساب به صورت یک جدول به شکل زیر ارائه دادم.
 
جدول سرفصل حساب ها به تفکیک نوع، افزایش و کاهش و همچنین ماهیت آنها
دارایی ها
بدهی ها
سرمایه
درآمد و فروش
هزینه و خرید
دائم
دائم
دائم
موقت
موقت
بدهکار
بستانکار
بدهکار
بستانکار
بدهکار
بستانکار
بدهکار
بستانکار
بدهکار
بستانکار
افزایش
کاهش
کاهش
افزایش
کاهش
افزایش
کاهش
افزایش
افزایش
کاهش
ماهیت: بدهکار
ماهیت: بستانکار
ماهیت: بستانکار
ماهیت: بستانکار
ماهیت: بدهکار
 
دفتر کل :
 دراین درس می خواهم مبحث جدیدی رو شروع کنم که در اصل ادامه چرخه حسابداری است.
برای انتقال ثبت های حسابداری از دفتر روزنامه به دفتر کل ابتدا در دفتر کل شروع می کنیم به افتتاح حساب های لازم. مثلاً به هر یک از حساب های صندوق، بانک، بدهکاران، بستانکاران، سرمایه و … یک یا دو صفحه از دفتر کل رو اختصاص می دهیم و گردش هر حساب را با توجه به ثبت های زده شده در دفتر روزنامه، اگر بدهکار باشد در قسمت بدهکار و اگر بستانکار باشد در قسمت بستانکار می نویسیم و در قسمت باقیمانده ما به التفاوت مبالغ بدهکار و بستانکار رو می نویسیم. این کار رو طبق تعریف حسابداری، طبقه بندی میگن یعنی انتقال اطلاعات مالی از دفتر روزنامه به دفتر کل.
* توضیح: ستون های دفتر کل تقریباً شبیه دفتر روزنامه است با این تفاوت که در یک ستون اضافه داره به نام باقیمانده که مابه التفاوت مبالغ بدهکار و بستانکار در این ستون نوشته می شود. البته یک ستون کوچک به اسم تشخیص هم داره که برای نشون دادن ماهیت مبلغ باقیمانده استفاده میشه و در آن «بد یا بس» می نویسند که همون مخفف «بدهکار» و «بستانکار» است.
در ادامه به ثبت دفتر کل برای هر یک از حساب ها به شکل زیر می پردازیم:
 
دفتر کل
حساب : صندوق
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
تشخیص
باقیمانده
۹۲/۲/۱۶
۹۲/۲/۱۶
۹۲/۳/۳۱
شارژ اولیه صندوق
پرداخت آب و برق و تلفن
پرداخت به بستانکاران
۱٫۵۰۰٫۰۰۰
 
۲۵۰٫۰۰۰
۵۰۰٫۰۰۰
بد
بد
بد
۱٫۵۰۰٫۰۰۰
۱٫۲۵۰٫۰۰۰
۷۵۰٫۰۰۰
 
 
حساب : بانک
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
تشخیص
باقیمانده
۹۲/۱/۵
۹۲/۱/۷
۹۲/۱/۲۰
۹۲/۱/۳۱
۹۲/۲/۵
۹۲/۲/۱۵
۹۲/۲/۱۶
۹۲/۲/۲۵
۹۲/۳/۱۵
۹۲/۳/۱۸
۹۲/۳/۲۰
سرمایه گذاری اولیه
خرید اثاثیه اداری
پرداخت هزینه اجاره
درآمد ثبت نام(فرض یک)
پرداخت هزینه گاز
پرداخت حقوق حسابدار
شارژ صندوق
دریافت درآمد ثبت نام
تسویه بدهکاران
سرمایه گذاری مجدد
برداشت شخصی
۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰
 
 
۵٫۰۰۰٫۰۰۰
 
 
 
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰
 
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
۱٫۰۰۰٫۰۰۰
 
۵۰۰٫۰۰۰
۱٫۰۰۰٫۰۰۰
۱٫۵۰۰٫۰۰۰
 
 
 
۱٫۵۰۰٫۰۰۰
بد
بد
بد
بد
بد
بد
بد
بد
بد
بد
بد
۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰
۴۸٫۰۰۰٫۰۰۰
۴۷٫۰۰۰٫۰۰۰
۵۲٫۰۰۰٫۰۰۰
۵۱٫۵۰۰٫۰۰۰
۵۰٫۵۰۰٫۰۰۰
۴۹٫۰۰۰٫۰۰۰
۵۱٫۰۰۰٫۰۰۰
۵۳٫۰۰۰٫۰۰۰
۸۳٫۰۰۰٫۰۰۰
۸۱٫۵۰۰٫۰۰۰
 
 
 
حساب : بدهکاران
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
تشخیص
باقیمانده
۹۲/۲/۲۵
۹۲/۳/۲۵
ثبت نام دانشجویان
تسویه بدهکاران
 
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
 
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
بد
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
۰
 
حساب : اثاثیه اداری
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
تشخیص
باقیمانده
۹۲/۱/۷
خرید اثاثیه اداری
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
 
بد
 
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
 
حساب : ملزومات
[ جمعه 22 فروردين 1393برچسب:آموزش حسابداری ،اصول حسابداری , ] [ 16:49 ] [ شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب ]

 

طبقه بندی در حسابداری:
دراین درس میخواهم مبحث جدیدی رو شروع کنم که در اصل ادامه چرخه حسابداری است.
همونطوری که در درس های قبلی گفته شد حسابداری عبارت است از: فن ثبت، طبقه بندی، تلخیص (خلاصه کردن) و گزارش دهی فعالیت های مالی یک مؤسسه در قالب اعداد و ارقام قابل سنجش پول و تفسیر نتایج حاصله از آن می‌باشد.
پس میشه گفت مراحل اصلی حسابداری شامل:
۱- ثبت
۲- طبقه‌بندی
۳- خلاصه‌کردن
۴- گزارش دهی و تفسیر نتایج است.
 فن ثبت: کلیه فعالیت‌های مالی یک مؤسسه، روزانه در دفتری بنام دفتر روزنامه ثبت می‌شود.
طبقه‌بندی: در این مرحله حسابدار حداقل هفته‌ای یک بار اطلاعات را از دفتر روزنامه به دفتر دیگری به نام دفتر کل منتقل می‌کند.
خلاصه‌‌کردن: در این مرحله از مانده حساب های دفتر کل به ترتیب خاصی گزارش گرفته میشه که به آن اصطلاحاً تراز آزمایشی می‌گویند.
گزارش دهی و تفسیر نتایج: در این مرحله حسابدار از مانده حساب ها گزارشات مختلفی برای مدیریت و یا استفاده کنندگان دیگر از اطلاعات مالی تهیه کرده و آنها را تجزیه و تحلیل می‌کند مثل: تهیه کردن صورت‌های مالی اساسی که عبارتند از صورت سود و زیان – صورتحساب سرمایه و ترازنامه.
تا به اینجا کلیه مطالبی که گفته شد مربوط به قسمت ثبت در تعریف حسابداری بود حالا میخواهیم بپردازیم به قسمت طبقه بندی که برای این کار در دفتر کل شروع می کنیم به افتتاح حساب های لازم و گردش هر حساب را با توجه به ثبت های زده شده در دفتر روزنامه اگر بدهکار باشه در قسمت بدهکار و اگر بستانکار باشه در قسمت بستانکار می نویسیم و در قسمت مانده ما به التفاوت مبالغ بدهکار و بستانکار رو می نویسیم. این کار رو طبق تعریف حسابداری در بالا، طبقه بندی میگن یعنی انتقال اطلاعات مالی از دفتر روزنامه به دفتر کل.
* به دفاتر روزنامه و کل اصطلاحاً دفاتر قانونی میگویند.
 
نمونه سند و دفاتر حسابداری :
در این پست تعدادی از فرم های حسابداری ( نمونه سند و دفاتر حسابداری ) رو برای آشنایی شما قرار دادم. امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره.
* جهت یادآوری باید عرض کنم که معمولاً پیش از اینکه یک معامله با رویداد در دفتر روزنامه ثبت بشه ابتدا در فرمی به نام سند حسابداری کد حساب های بدهکار و بستانکار مربوطه زده میشه و اسناد و مدارک به اون ضمیمه شده و پس از گرفتن امضاهای مجاز اطلاعات اون وارد دفتر روزنامه میشه.
** همچنین لازم به توضیح است که: از دفتر معین برای نگهداری ریز یک حساب مثل بدهکاران و بستانکاران استفاده میشه.
مفهوم ماهیت در حسابداری :
در اینجا بهتر دیدم قبل از ادامه مباحث جدید، مقداری در رابطه با مفهوم ماهیت در حسابداری توضیح بدم.
در حسابداری هر حساب دارای یک ماهیت یا ویژگی است یعنی حساب ها ماهیتاً یا بدهکار هستند و یا بستانکار. حالا دونستن این ماهیت به چه درد میخوره انشاءالله زمانی که با حسابداری مقداری بیشتر آشنا شدید به اهمیت اون پی خواهید برد و متوجه خواهید شد که ماهیت حساب ها از بحث دو طرفه بودن حسابداری نشات گرفته و کنترل بعضی از حساب ها با دونستن ماهیت اون حساب انجام میشه.
برای روشن شدن موضوع به مثال زیر توجه کنید:
حساب صندوق رو در نظر بگیرید. افزایش حساب صندوق، در بدهکار است یعنی با وارد شدن پول به صندوق این حساب بدهکار میشه و کاهش اون بستانکار است یعنی با خارج شدن پول از صندوق، بستانکار میشه. حال باید توجه داشته باشیم که در یک صندوق یا پول هست یعنی مانده اش بدهکار است و یا پول نیست و مانده اش صفر است و هیچ وقت امکان ندارد که مانده یک صندوق منفی باشد. پس نتیجه می گیریم که حساب صندوق ماهیتش بدهکار است. همینطور تمام حساب های دارایی ماهیتشون بدهکار است.
[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:اصول حسابداری 1 ،آموزش حسابداری , ] [ 10:41 ] [ شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب ]

 

بستانکاران :
در این درس با یک مثال دیگر به معرفی یک حساب جدید پرداختم و سعی کردم یک مثال ساده بزنم تا موضوع بهتر درک بشه. امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره.
مثال:
 -۱در تاریخ ۲۰ اردیبهشت آقای حسن مقداری لوازم التحریر و کتب آموزشی به مبلغ ۵۰۰٫۰۰۰ ریال خریداری نمود که قرار شد وجه آنرا در پایان خرداد ماه به فروشنده پرداخت نماید.
تجزیه و تحلیل:
در این گونه موارد که مبلغی بابت معامله پرداخت نمی شه و یک نوع تعهد در قبال خرید انجام میشه از حساب بستانکاران استفاده می شود. به عبارت ساده تر خریدار با فروشنده قرار میگذاره در قبال اجناسی که دریافت می کنه مبلغ معامله رو بعداً پرداخت کنه. (البته این موضوع زمانی اتفاق میافتد که قبلا یک اعتمادی بین خریدار و فروشنده ایجاد شده باشد(
بنابراین ثبت حسابداری معامله بالا در دفتر روزنامه به شکل زیر انجام می شود:
 تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۲/۲۰
ملزومات
             بستانکاران
 بابت خرید لوازم التحریر و کتاب آموزشی بطور نسیه
۵۰۰٫۰۰۰
 
۵۰۰٫۰۰۰
 
 * در اینجا لازم است توضیح بدم که ملزومات، به خرید مواد و لوازم مصرفی اداری مثل دفتر، خودکار، کاغذ و … گفته میشه که معمولاً یا به حساب هزینه برده میشه و یا اینکه در یک حساب به عنوان یک دارایی نگهداری میشه و در پایان سال مقداری که مصرف شده به حساب هزینه دوره منظور میشه.
 ۲- در زمان تسویه حساب یعنی پایان خردادماه مبلغ تعهد شده نقداً به فروشنده پرداخت شده و ثبت زیر در دفتر روزنامه انجام می شود:
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۳/۳۱
بستانکاران
           صندوق 
 بابت پرداخت وجه نقد ملزومات خریداری شده
۵۰۰٫۰۰۰
 
۵۰۰٫۰۰۰
 
بدهکاران :
مثال:
در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه آقای محمد جهت شهریه شرکت در کلاس های آموزشی مبلغ ۴٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال قرارداد بست و مقرر شد که نصف شهریه به حساب بانک واریز شده و مابقی بعنوان طلب موسسه از شرکت کنندگان در دوره های آموزشی بوده وحداکثر تا تاریخ ۱۵ خرداد به حساب بانک واریز شود.
تجزیه و تحلیل:
در این گونه موارد که مبلغی بابت معامله پرداخت نمی شه و یک نوع تعهد پرداخت در قبال انجام خدمات صورت میگیره از حساب بدهکاران استفاده می شود. به عبارت ساده تر فروشنده با خریدار قرار میذاره در قبال خدمات یا اجناسی که ارائه می کنه مبلغ معامله رو بعداً دریافت کنه. (البته این موضوع زمانی اتفاق میافتد که قبلا یک اعتمادی بین خریدار و فروشنده ایجاد شده باشد)
بنابراین ثبت حسابداری معامله بالا در دفتر روزنامه به شکل زیر انجام می شود:
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۲/۲۵
بدهکاران
بانک
                               درآمد
 بابت ثبت شهریه کلاس های آموزشی به صورت ۵۰ درصد نقد و ۵۰ درصد نسیه
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
 
 
۴٫۰۰۰٫۰۰۰
و در زمان واریز وجه به حساب بانک توسط دانشجویان همونطوری که در مثال های قبلی هم بود ثبت زیر در دفتر روزنامه انجام می شود:
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۳/۱۵
بانک
             بدهکاران
بابت ثبت تتمه مبالغ واریزی شهریه کلاس های آموزشی به حساب بانک
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
 
 
۲٫۰۰۰٫۰۰۰
                                                                                                         
سرمایه گذاری مجدد :
زمانی پیش میاد که کسب و کار شرکت یا موسسه رونق گرفته و نیاز به سرمایه جدید هست که این کار می تونه از طریق آورده های نقدی و یا غیر نقدی جدید شرکا صورت بگیره که به این کار سرمایه گذاری مجدد گفته میشه.
مثال:
در تایخ ۱۸ خرداد آقایان محمد و حسن تصمیم گرفتند برای رونق موسسه مبلغ ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان سرمایه گذاری مجدد به حساب بانک موسسه واریز کنند.
ثبت حسابداری این مثال در دفتر روزنامه به شکل زیر انجام می شود:
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۳/۱۸
بانک
                سرمایه
بابت ثبت سرمایه گذاری مجدد و واریز آن به حساب بانک
 
۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰
 
 
۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰
 
 
* در اینجا لازمه که توضیح بدم، برای افزایش سرمایه شرکت های تجاری باید روال اداری خاصی در اداره ثبت شرکت ها انجام بشه و پس از ثبت در روزنامه رسمی امکان ثبت حسابداری اون در دفاتر شرکت هست. در این رابطه بعداً به طور مفصل توضیح خواهم داد ولی می تونید مشروح اون رو در قانون تجارت مطالعه کنید.
 
برداشت :
«برداشت» عبارت است از مبالغی که شرکا برای مصارف شخصی خود از شرکت یا موسسه برداشت می کنند. یعنی مواردی پیش میاد که شرکا بدلیل نیاز شخصی مقداری از وجوه حاصل از درآمد موسسه رو برداشت می کنند. در اینجا لازمه یادآوری کنم همونطوری که در درس های قبل هم بود شخصیت حقوقی موسسه از شخصیت صاحب یا صاحبان اداره کننده اون جداست.
مثال:
در تاریخ ۲۰ خرداد آقای حسن مبلغ ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال از حساب بانک برای استفاده شخصی برداشت نمود .


ثبت حسابداری این مثال در دفتر روزنامه به شکل زیر انجام می شود:
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۳/۲۰
برداشت
                بانک
بابت برداشت از حساب بانک توسط حسن برای مصرف شخصی
۱٫۵۰۰٫۰۰۰
 
 
۱٫۵۰۰٫۰۰۰
 
 
*حساب برداشت در حسابداری جزو حساب های موقت هست یعنی حساب هایی هستند که در پایان سال مالی بسته می شوند و مانده آنها صفر می شود.
[ پنج شنبه 24 بهمن 1392برچسب:آموزش حسابداری ،اصول حسابداری 1, ] [ 13:25 ] [ شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب ]

 

صندوق :
در این مثال می خواهیم صندوق شرکت را برای پرداخت های ضروری فعال می کنیم. ضمناً باید بگم که من سعی کردم مثال ها رو تا میتونم ساده بیان کنم که قابل فهم باشه ولی اگر باز هم نقطه ابهامی هست پیام بگذارید سعی میکنم جواب بدم.
۱- آقای علی از ابتدای فروردین ماه بعنوان حسابدار موسسه استخدام شده و در ۱۵ اردیبهشت آقای محمد چکی به مبلغ ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال بعنوان حق الزحمه فروردین ماه به آقای علی داد.
۲- در تاریخ ۱۶ اردیبهشت آقای محمد چکی به مبلغ ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال صادر نمود تا پس از نقد شدن جهت پرداخت های ضروری در صندوق موسسه نگهداری شود.
۳- در تاریخ ۱۶اردیبهشت آقای محمد مبلغ ۲۵۰٫۰۰۰ ریال جهت پرداخت هزینه های آب و برق و تلفن را به صورت نقد از صندوق به آقای علی داد تا پرداخت نماید.
توضیح :
رویدادهای ۱ و ۳ مانند گذشته یک حساب هزینه بدهکار شده و در مقابل آنها حساب صندق یا بانک بدلیل کاهش دارایی بستانکار شده اند اما در رویدا مالی ۲ باید دقت داشت که یک حساب داریی (صندوق) افزایش پیدا کرده پس بدهکار شده و در مقابل آن حساب دارایی دیگری (بانک) کاهش پیدا کرده و بستانکار شده است.
ثبت ۱:
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۲/۱۵
هزینه حقوق
                بانک
بابت پرداخت حقوق فروردین ماه حسابدار موسسه
۱٫۰۰۰٫۰۰۰
 
 
۱٫۰۰۰٫۰۰۰
ثبت ۲:
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۲/۱۶
صندوق
                بانک
بابت شارژ صندوق موسسه
۱٫۵۰۰٫۰۰۰
 
 
۱٫۵۰۰٫۰۰۰
 
 ثبت ۳:
تاریخ
شرح
بدهکار
بستانکار
۹۲/۲/۱۶
هزینه آب
هزینه برق
هزینه تلفن
                     صندوق
بابت پرداخت هزینه های آب و برق و تلفن بصورت نقد
۵۰٫۰۰۰
۱۲۰٫۰۰۰
۸۰٫۰۰۰
 
 
 
 
۲۵۰٫۰۰۰
 

 


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 18 بهمن 1392برچسب:آموزش حسابداری ,اصول حسابداری 1, ] [ 11:3 ] [ شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب ]

 

سرمایه گذاری اولیه :
شروع کار هر شرکت معمولا با سرمایه گذاری است. یعنی شرکا مبلغی رو به عنوان سرمایه در نظر می گیرند و پس از ثبت شرکت و واریز سرمایه شروع به فعالیت می کنند. ممکنه سرمایه گذاری اولیه علاوه بر نقد به صورت غیر نقدی باشه. مثلا یکی از شرکا یک وسیله نقلیه در اختیار شرکت بگذاره و یا یک ساختمان به عنوان دفتر به نام شرکت بکنه و …
حالا با توجه به مطالبی که گفته شد برای فهم بهتر با یک مثال ساده شروع می کنیم.
مثال ۱:
رویداد مالی زیر در برای شروع فعالیت شرکت الف انجام شده است.
محمد و حسن درفروردین ماه تصمیم به تأسیس شرکت الف گرفتند. پس از ثبت شرکت محمد در ۵ فروردین یک حساب جاری در بانک ملی به نام خود و شریکش افتتاح می کند و مبلغ 100.۰۰۰.۰۰۰ ریال به عنوان سرمایه شرکت به آن حساب واریز می نماید.
تجزیه و تحلیل:
با تأسیس شرکت، یک واحد اقتصادی که به آقایان محمد و حسن تعلق دارد و با شخصیت حقوقی مستقل از آنها ایجاد می شود.
با افتتاح حساب جاری و واریز مبلغ  100.۰۰۰.۰۰۰ ریال به این حساب، در شرکت یک قلم دارائی به نام نقد و بانک ایجاد می گردد که طرف مقابل آن حساب سرمایه است.

 


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 18 بهمن 1392برچسب:درس اول ,آموزش حسابداری ,اصول حسابداری 1, ] [ 10:54 ] [ شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب ]

 

تعاریف اولیه حسابداری:
برای شروع حسابداری عملی دانستن تعدادی تعاریف و اصطلاحات ضروری به نظر میرسه بخاطر همین سعی کردم تعاریف اولیه حسابداری رو به شکلی ساده در زیر برای شما ارائه بدم.
دفتر روزنامه: تمامی معاملات روزانه واحد تجاری به ترتیب تاریخ وقوع رویداد در این دفتر به شکل خاصی که بعداً خدمتتان خواهم گفت ثبت می شوند.
دفتر کل: معاملا ت ثبت شده در دفتر روزنامه به صورت حداقل هفته ای یک بار به دفتر کل منتقل می شوند.
حساب : به منزله پرونده ای مفصل از تغییراتی است، که در یک دارائی خاص یا یک بدهی خاص یا سرمایه صاحب مؤسسه، طی یک دوره زمانی معمولاً یک سال رخ می دهد و ابزار اصلی ثبت و خلاصه کردن اطلاعات مالی است.
حساب به شکلT: معمولا برای خلاصه کردن یک حساب از شکل T استفاده می شود که به سمت راست آن بدهکار و به سمت چپ آن بستانکار می گویند.

 


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 17 بهمن 1392برچسب:اصول حسابداری 1, آموزش حسابداری , ] [ 10:27 ] [ شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ شرکت خدمات حسابداری آذر محاسب شستر خوش آمدید. در صورت نیاز لطفا به ادرس شبستر جاده وایقان پایین تر از دادگستری جنب فلکه مراجعه یابا شماره های زیر تماس بگیرید. 09149039210 42428737 041 به مدیریت اکبر خلیلی نمایندگی فروش نرم افزار حسابداری هلو
خريد آسان
آرشيو مطالب
آبان 1394
مهر 1394
بهمن 1393 شهريور 1393 خرداد 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آذر 1392
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 85
بازدید کل : 72750
تعداد مطالب : 31
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1